Pagrindinis » , » Putinas gryžo / Putin is back (2014)

Putinas gryžo / Putin is back (2014)

{[['']]}
Kalba: Lietuvių 
Įgarsinimas: Prof.
Kokybė: Gera
Trukmė: 45 min
Aktoriai: Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Michelle Lukes, Rhashan Stone.... kiti

Siužetas: 2007 metais ši filmavimo grupė sukūrė juostą „Putino sistema“, kuri buvo parodyta daugiau kaip 40-yje šalių. Joje papasakojo, kaip KGB leitenantas Vladimiras Putinas metodiškai kopė laiptais į valdžią .
2011-aisiais Putinas vėl dalyvauja prezidento rinkimuose. Po suklastotų rinkimų jis perrenkamas prezidentu ir šį kartą gali juo išbūti ilgus metus. Rusijos opozicijos judėjimai ima maištauti. Tačiau su oponentais greitai ir žiauriai susidorojama. Pamažu apribojamos visos žodžio laisvės formos, atsiranda dekretai apie užsienio finansuojamų organizacijų paskelbimą šnipais, homoseksualumas skelbiamas nusikaltimu, randasi įvairių apribojimų interneto vartotojams. Stiprėja valstybės kontrolė, valstybė monopolizuoja naftą ir dujas, skatina korupciją, stiprėja represijos prieš vyriausybei nepalankius teisininkus, žurnalistus ir kovotojus už žmogaus teises. Rusija šiandien yra valstybė, kurią valdo specialiosios tarnybos – policija, kariuomenė ir slaptosios tarnybos. Talentingas intrigų meistras Putinas yra kaip caras – vienintelis asmuo, kontroliuojantis įvairių klanų režimą, kur kiekvienas narys trokšta įtikti Kremliaus viršūnėms. Rusijoje šiandien „diktokratija“. Tam priešinasi inteligentija ir pilietinė visuomenė, tačiau tos jėgos tebėra susiskaldžiusios ir neturi tikro lyderio. Verslininkus, kurie Rusijos ekonomikai galėtų suteikti gyvybingumo, nuolat apiplėšinėja aktyvūs korumpuoti valdininkai. Nors leidusi laisvąjį verslą ir laisvus gyventojų rinkimus, Putino sistema blokuoja žiniasklaidą ir turi absoliučią politinę bei ekonominę galią.

Putinas dėmesį telkia į artimesnius Rusijos santykius su Kinija. Bet jie gali formuoti stipresnes kliūtis Jungtinių Valstijų hegemonijai. Ar Putinas sėkmingai įgyvendins savo planus?




Pasidalinti :

Kategorijos


 
Support : Eglė Leveckytė | leveckyteegle@gmail.com | tema: HQ Filmai
Copyright © 2013-2017. HQ Filmai - Visos teisės saugomos